Telegraaf: Overmars kreeg functie in Camp Nou aangeboden, maar blijft Ajax trouw

Telegraaf: Overmars kreeg functie in Camp Nou aangeboden, maar blijft Ajax trouw

06-07-2019 00:07 Laatste update: 09:09
136

Marc Overmars heeft vriendelijk bedankt voor een functie bij FC Barcelona, meldt De Telegraaf vrijdagavond laat. De directeur spelersbeleid had technisch directeur van zijn oude club kunnen worden.

Pep Segura stippelde sinds juli 2017 het technisch beleid uit in de Catalaanse hoofdstad, maar vertrok deze week uit Camp Nou. Voorzitter Josep Maria Bartomeu bevestigde het nieuws vrijdag in aanloop naar de presentatie van Frenkie de Jong. Volgens De Telegraaf was Overmars 'ongetwijfeld gevleid' door de toenadering van zijn oude club, maar heeft hij de Catalaanse interesse naast zich neergelegd.

De 46-jarige ex-buitenspeler begon zijn carrière bij Go Ahead Eagles en trad in 2012 in dienst bij Ajax. Sindsdien oogstte hij veel nationale en internationale bewondering door miljoenen te verdienen met spelersverkopen. Arsenal, een andere oud-werkgever van Overmars, had interesse in de voormalig Oranje-international, die echter besloot om tot 2024 bij te tekenen bij Ajax. Overmars is van plan om voorlopig in Amsterdam te blijven: ook de belangstelling van FC Barcelona kan daar dus niets aan veranderen.