Familie De Jong geniet in Barcelona: 'Frenkie wou afrekenen, maar dat mocht niet'

Familie De Jong geniet in Barcelona: 'Frenkie wou afrekenen, maar dat mocht niet'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juli 2019 om 07:12za 06-07-2019 om 07:12

Waar Frenkie de Jong gaat, gaat zijn hele familie mee. De Oranje-international uit Arkel leek in januari nog hard op weg naar Paris Saint-Germain, maar werd vrijdag gepresenteerd in Camp Nou, met de familie en zaakwaarnemer Ali Dursun in het kielzog.

Nadat De Jong en consorten in Barcelona arriveerden, gingen ze uit eten in een Argentijns restaurant. "Frenkie wilde afrekenen, maar dat mocht niet. Dat hadden ze de afgelopen twintig jaar eens in restaurants tegen ons moeten zeggen. Maar dat gebeurde niet", lacht opa Jan (72) in gesprek met De Telegraaf. Hoe groot is het contrast met een half jaar eerder, toen men ging eten in Parijs. "We zaten in gesprek met PSG en daar hadden ze een koppie soep van honderdvijftig euro. En dat was nog niet eens lekker ook", klinkt het. "Frenkie gaf aan de groentesoep van zijn oma lekkerder te vinden, maar at deze uit beleefdheid wel op."

De grootvader van de oud-Ajacied genoot ook met volle teugen van het moment waarop De Jong voor het eerst het geblokte shirt van FC Barcelona aan mocht trekken. "In eerste instantie zeiden we het nieuwe shirt van Barcelona niks te vinden. Maar toen hij het aanhad, was het toch wel mooi, hoor. Het staat hem geweldig goed."

Opa Jan is van plan om regelmatig naar Catalonië af te reizen, ondanks zijn vliegangst. "Mede door Frenkie heb ik die fobie overwonnen, want hij wilde per se dat ik meeging naar Real Madrid-Ajax. Voor die wedstrijd heb ik voor het eerst in twintig jaar weer eens gevlogen." John, de vader van Frenkie, vult lachend aan. "We hebben er wel een paar Bacardi-cola's ingegooid. En daar zijn filmpjes van."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Staat Frenkie de Jong komend seizoen in de basis bij Barça?

(21633 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws