Update: FC Utrecht bekrachtigt huurdeal met optie tot koop voor Dumic

Update: FC Utrecht bekrachtigt huurdeal met optie tot koop voor Dumic

06-07-2019 10:02 Laatste update: 10:02
29

Dario Dumic gaat opnieuw in de Tweede Bundesliga voetballen, meldt BILD. FC Utrecht verhuurde de Bosnische verdediger afgelopen seizoen aan Dynamo Dresden en lijkt nu zaken te gaan doen met SV Darmstadt 98.

De 27-jarige Bosniër, in het bezit van een tot 2021 doorlopend contract in Utrecht, meldde zich aan het begin van de voorbereiding weer in Utrecht. De nieuwe trainer John van den Brom heeft hem echter niet nodig: Dumic zal opnieuw verhuurd worden. De Telegraaf liet donderdag al weten dat de centrale verdediger op weg is naar een buitenlandse club: die club is dus Darmstadt, aldus BILD.

Mocht Dumic goed bevallen bij de Tweede Bundesliga-club, dan kan Darmstadt gebruik maken van de optie tot koop in het huurcontract. Ook Dynamo Dresden had de kans om de centrale verdediger op permanente basis over te nemen, maar besloot de optie niet te lichten.

Dumic kan de vijfde speler worden die FC Utrecht deze zomer de rug toekeert. Huurlingen Timo Letschert en Riechedly Bazoer keren terug naar respectievelijk Sassuolo en VfL Wolfsburg, Michiel Kramer vertrekt transfervrij, Nick Marsman heeft getekend bij Feyenoord en Nicolas Gavory is verkocht aan Standard Luik.

Update 10.02 uur: Dario Dumic verruilt FC Utrecht per direct voor SV Darmstadt 98, melden de Domstedelingen. De club uit de 2. Bundesliga huurt de Bosnische verdediger tot het einde van het seizoen van Utrecht. In de deal is tevens een optie tot koop opgenomen. De 27-jarige Dumic had in de Galgenwaard geen zicht op speeltijd. Het afgelopen seizoen werd hij al gestald bij Dynamo Dresden.

"Voor alle betrokken partijen is deze oplossing een goede", stelt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht. "Dario heeft meer perspectief op speeltijd in Darmstadt, dan in Utrecht. We wensen Dario veel succes in Darmstadt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie