Bijl verklaart U-turn: 'Ik hoorde van vrienden dat Zeefuik vrijwel zeker zou gaan'

Bijl verklaart U-turn: 'Ik hoorde van vrienden dat Zeefuik vrijwel zeker zou gaan'

06-07-2019 08:32
25

Glenn Bijl was de afgelopen weken betrokken bij een grootse transfersoap met een opvallende afloop. De middenvelder van FC Emmen spande een arbitragezaak aan om een transfer naar FC Groningen af te dwingen, maar besloot uiteindelijk om toch aan de Oude Meerdijk te blijven.

Vrijdag speelde Bijl 'gewoon' mee tijdens het oefenduel met PEC Zwolle: na afloop maakte hij zelfs bekend een nieuw contract tot medio 2022 ondertekend te hebben. "Bij Emmen maakten ze me keer op keer duidelijk dat ze me heel graag wilden houden", verklaart hij tegenover het Dagblad van het Noorden zijn U-turn.

Bijl speelde aan het einde van het vorige seizoen regelmatig als rechtsback en dacht dit ook te kunnen doen bij FC Groningen, de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. "Ik hoorde via vrienden en kennissen dat Deyo Zeefuik zo goed als zeker zou vertrekken. Dat was voor mij reden om alles op alles te zetten." FC Groningen moest drie ton aftikken, maar pakte niet door, terwijl de arbitragezaak al was ingezet. Bijl besloot toen om bij te draaien. "Ik wil Groningen niets verwijten, maar ik voel me hier enorm gewaardeerd. Ik hoop dat we een goed seizoen gaan draaien, zodat ik de club later nog veel meer dan die drie ton kan opleveren."