Gerbrands ontving kogelbrief: 'Die kogel heb ik ergens neergezet als trofee'

Gerbrands ontving kogelbrief: 'Die kogel heb ik ergens neergezet als trofee'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juli 2019 om 10:56za 06-07-2019 om 10:56

PSV-directeur Toon Gerbrands loopt niet weg voor de emoties van de supporters. Hij probeert het gevoel dat leeft bij de Eindhovense achterban zo veel mogelijk te onderkennen, legt hij uit aan Het Financieele Dagblad.

"De cijfers en andere zakelijke dingen zijn in deze wereld te overzien, moet ik je vertellen. Maar er staan hier mensen op de tribune die hun vakantiegeld opofferen om mee te gaan naar uitwedstrijden. Er zijn mensen die een tattoo laten zetten die hun hele identiteit koppelt aan PSV. Dus ga nu niet zeggen dat we moeten relativeren, dat werkt niet", laat Gerbrands weten.

De directeur probeert 'een connectie te hebben met iedereen'. "Toen het een keer tegen zat, we geen Europees voetbal haalden, haalde ik tien man van de harde kern binnen. Zeg het maar, zei ik, wat moet er gebeuren? Ze hadden allemaal maatregelen bedacht, we moesten een nieuwe coach hebben, van alles en nog wat. Ik zei: daar kunnen we kort over zijn, de coach blijft gewoon zitten. Vijf maanden later stonden we met 60.000 man op het plein omdat de titel binnen was. Dat is onze wereld."

Volgens Gerbrands heeft hij niet veel last van bedreigingen. "Ik heb tot nu toe niet te klagen. Het maximale wat ik heb meegemaakt, is een keer een kogel in een envelop. In de tijd van AZ. Toen werd me uitgelegd dat dit niets voorstelt, dat dit niet bedreigend is. Want mensen die echt iets willen doen, sturen geen dingen op. Die kogel heb ik nog ergens neergezet als trofee."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws