De Jong: 'Dacht dat dit niet het moment was, PSG en City hadden heel goed plan'

De Jong: 'Dacht dat dit niet het moment was, PSG en City hadden heel goed plan'

06-07-2019 11:14
58

Frenkie de Jong had altijd een voorkeur voor een transfer naar FC Barcelona, maar hij dacht lange tijd niet dat hij ook echt voor de Catalanen zou kiezen. De 21-jarige middenvelder zag meer kansen bij Paris Saint-Germain.

"Barcelona was altijd geïnteresseerd en die club had eigenlijk altijd wel mijn prioriteit. Maar ik wilde er alleen heen als ze mij lieten zien dat ze me echt wilden en dat ik een belangrijke speler voor ze ben", laat De Jong weten aan De Telegraaf. "Op een gegeven moment dacht ik dat het nog niet het moment was." Hij was zelfs op een haar na rond met PSG. "Paris en City hadden een hartstikke goed plan. Maar opeens werd Barcelona wel heel serieus."

"Die bewuste maandag hadden we nog gezegd dat Frenkie niet naar FC Barcelona zou komen", vult zaakwaarnemer Ali Dursun aan. "Maar woensdag wilde de president komen. Ik zei dat we maximaal 45 minuten hadden. Na die drie kwartier zijn we ook weggegaan. Maar het vertrouwen dat uit dat gesprek bleek, was super."

De Oranje-international is daarna 'vol voor Barça gegaan'. Vrijdagavond werd hij eindelijk gepresenteerd in Camp Nou. De Jong hoopt nog gezelschap te krijgen van Matthijs de Ligt, vertelde hij aan Spaanse media. "Ik zou graag zien dat hij hier ook naartoe komt, maar de keuze is aan hem. We zullen zien waar hij naartoe gaat."