Eiting keert terug bij jeugdig Ajax, trainer Kompany stelt zichzelf en Vlap op

Eiting keert terug bij jeugdig Ajax, trainer Kompany stelt zichzelf en Vlap op

06-07-2019 14:00
70

Carel Eiting maakt zaterdagmiddag zijn eerste officieuze minuten in het Ajax-shirt sinds 19 december. De middenvelder liep vlak na de winterstop een zware knieblessure op en was maandenlang uit de roulatie.

Eiting kon nog niet meedoen met de eerste twee oefenwedstrijden van Ajax dit seizoen, tegen Quick '20 en Aalborg, maar is tegen Anderlecht weer van de partij. Jurgen Ekkelenkamp en Dani de Wit flankeren hem op het middenveld. Ook de rest van de ploeg bestaat uit overwegend jeugdige spelers. Joël Veltman en Lisandro Magallán zorgen in het hart van de verdediging voor routine. Sergino Dest neemt als rechtsback de plek van Veltman over.

De opstelling van Ajax: Varela; Dest, Veltman, Magallán, Pierie; Eiting, Ekkelenkamp, De Wit; Lang, Traoré, Danilo.

Bij tegenstander Anderlecht staan enkele in het oog springende namen aan de aftrap. Speler-trainer Vincent Kompany heeft voor zichzelf een plekje in de basiself ingeruimd. Michel Vlap rondde deze week zijn transfer naar Paars-Wit af en begint eveneens in de basis. Voormalig Eredivisie-spelers Sven Kums (sc Heerenveen) en Mohammed Dauda (Vitesse) beginnen op de bank.