De Boer tempert verwachtingen: 'Lastig voor De Jong om aan spelen toe te komen'

De Boer tempert verwachtingen: 'Lastig voor De Jong om aan spelen toe te komen'

06-07-2019 14:21
43

Ronald de Boer denkt dat het nog een hele klus voor Frenkie de Jong wordt om in zijn eerste seizoen bij FC Barcelona een basisplaats te veroveren. De oud-speler van de Catalanen denkt dat het eerste jaar vooral in het teken staat van aanpassen.

De Jong werd vrijdag voor bijna twintigduizend fans gepresenteerd in Camp Nou. De Boer was onder de indruk. "In mijn tijd stonden er niet zoveel mensen op Frank en mij te wachten", zegt hij bij Pauw. Toch tempert hij de hoge verwachtingen rond de Oranje-international, die voor minimaal 75 miljoen euro overkomt van Ajax. "Ik ben erg benieuwd hoe hij zich daar gaat ontwikkelen. Het wordt geen makkelijke weg, hoor."

"Het wordt lastig om aan spelen toe te komen. Ze hebben bijvoorbeeld Arthur, die met Brazilië in de finale van de Copa América staat, en Sergio Busquets", vervolgt De Boer. "Ik denk zelf dat hij Busquets moet gaan vervangen. Die wordt steeds ouder, heeft wat oudere beentjes, dus ik denk dat hij één jaar moet acclimatiseren en het tweede jaar moet hij er staan."

De oud-international weet zeker dat De Jong kan slagen bij Barça. "Hij heeft het talent. Je moet soms hopen op een blessure. Als je het dan geweldig doet, ga je er niet meer uit. Soms moet je een beetje mazzel hebben."