Derksen: 'Ajax moet hem een waanzinnig salaris betalen, hij is de allerbeste'

Derksen: 'Ajax moet hem een waanzinnig salaris betalen, hij is de allerbeste'

06-07-2019 15:00
147

Johan Derksen denkt dat een transfer van PSV naar Ajax een goede stap is voor Steven Bergwijn. De 21-jarige aanvaller wordt al enige tijd in verband gebracht met de kampioen van de Eredivisie.

"Ik denk dat Bergwijn de ideale route zou moeten volgen en dat is via Ajax", zegt Derksen tegen Veronica Inside. "Ajax is de absolute top in Nederland. Ik denk niet dat hij rijp is om in één keer de stap naar een hele grote club in het buitenland te maken. Dan komt hij terecht bij een subtopper of een middenmoter en dan heb je het altijd moeilijk. Ik zou hem wel een hele goede voor Ajax vinden."

Wedden

Meer odds

Dat Ajax zich al versterkte met Quincy Promes, kan daarentegen niet op goedkeuring van Derksen rekenen. "Daar heb ik helemaal geen vertrouwen in. Die jongen heeft het eigenlijk nog nergens waargemaakt, in het Nederlands elftal ook nooit. Hij stond in Spanje niet in de basis. In Rusland schoot hij er nog weleens één in. Maar ik vind Promes geen speler die Ajax beter maakt."

Derksen hoopt dat Ajax Hakim Ziyech weet te behouden. "Ziyech laat zich niet inpakken door een paar centen van een middelmatig clubje uit het buitenland. Hij wil de échte top. Lukt dat niet dan zou je hem kunnen houden door een waanzinnig salaris te betalen. Het geld hebben ze. Dan liggen de verhoudingen in de selectie wat scheef, maar de verhoudingen in kwaliteit liggen ook scheef. Ziyech is de allerbeste."