De Jong onthult rugnummer bij Barcelona: 'Het is ook een soort eerbetoon'

De Jong onthult rugnummer bij Barcelona: 'Het is ook een soort eerbetoon'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juli 2019 om 16:37za 06-07-2019 om 16:37

Frenkie de Jong gaat bij FC Barcelona met rugnummer 21 spelen. De nieuwe middenvelder van de Spaanse kampioen heeft daar een speciale reden voor, vertelt hij aan Voetbal International.

"Ik voel me fijn bij dat nummer", aldus De Jong, die vrijdagavond werd gepresenteerd in Camp Nou. "Ik zou heel makkelijk met een ander nummer kunnen spelen, hoor, daar niet van, alleen is het wel leuk dat het ook een bepaalde herkenbaarheid geeft voor de mensen."

Het nummer heeft bovendien een betekenis voor de Oranje-international. "Ik heb mijn hele familie meegenomen naar mijn presentatie in Barcelona, behalve mijn opa Hans de Jong, mijn vaders vader. Hij is overleden en was op de 21ste jarig. Onbewust is het ook een soort eerbetoon. Hij was een enorme voetbalfan. Ik vind het erg dat hij dit niet kon meemaken en des te blijer ben ik dat de rest van mijn familie er wél bij is geweest."

Barça-voorzitter Josep Bartomeu is trots dat De Jong voor zijn club heeft gekozen. "Eerlijk is eerlijk: makkelijk ging het niet. Frenkie de Jong hoort bij Barcelona. Deze club heeft 23 Nederlanders onder contract gehad, grootheden zoals Cruijff en Koeman. Ik ben ervan overtuigd dat Frenkie zich ook in dat rijtje zal gaan scharen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws