Groningen kondigt op originele wijze transfer aan en strikt bekende van Fledderus

Groningen kondigt op originele wijze transfer aan en strikt bekende van Fledderus

06-07-2019 18:12
38

FC Groningen heeft Bart van Hintum voor twee seizoenen aan zich weten te binden. De 32-jarige ervaren verdediger komt transfervrij over van Heracles Almelo, zo melden de Groningers via de officiële kanalen.

De komst van Van Hintum werd zaterdag op originele wijze aangekondigd door Groningen. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus kent Van Hintum goed uit zijn periode in Almelo. "Onze huidige selectie is jong en talentvol en wij vonden het belangrijk hieraan ervaring toe te voegen", laat hij weten. "Niet alleen in leeftijd, maar ook in het aantal gespeelde wedstrijden. Bart heeft beide. Met zijn meer dan 350 wedstrijden in het betaalde voetbal kent hij het klappen van de zweep."

Wedden

Meer odds

"Een Nederlandse jongen, die heel bekend is met de Eredivisie. Wij zien voor hem een belangrijke rol weggelegd op zowel het veld als in de kleedkamer en dat laatste is een niet te onderschatten factor binnen een team", aldus Fledderus. Van Hintum begon zijn loopbaan in zijn geboortestad bij Top Oss. In 2010 maakte hij de overstap naar FC Dordrecht, waar PEC Zwolle hem al na één jaar ophaalde.

Met de Zwollenaren won Van Hintum onder meer de KNVB Beker in 2014. De linksback koos in de zomer van 2016 voor een avontuur bij het Turkse Gaziantepspor, maar dat werd geen succes. Heracles pikte hem vervolgens transfervrij op. Het afgelopen seizoen kwam hij 26 keer in actie in de Eredivisie.