Eerste tegengoals Onana in Afrika Cup worden Kameroen direct fataal

06-07-2019 19:55
83

Het Afrika Cup-avontuur van Clarence Seedorf en Patrick Kluivert is ten einde. In de achtste finale van het toernooi ging de ploeg, met Ajacied Andre Onana op doel, met 3-2 onderuit tegen Nigeria.

Kameroen knokte zich eerder nog wel knap terug in de wedstrijd. Met William Troost-Ekong in de basis kwam Nigeria binnen twintig minuten op voorsprong via Odion Ighalo. De Ontembare Leeuwen rechtten de rug en kwam nog voor rust op voorsprong via goals van Stephane Bahoken en Clinton N'Jie. Een klein half uur voor tijd trok Odion Ighalo de stand weer gelijk.

Drie minuten later moest Kameroen opnieuw in de achtervolging. Na een fijne 'panna-assist' van Ighalo dook Alex Iwobi alleen op voor Onana en met een droge schuiver liet hij de doelman voor een derde keer kansloos. Dat was opvallend, omdat Onana in de groepsfase in alle drie de wedstrijden zijn doel schoon wist te houden. Kameroen kwam de nieuwe klap niet meer te boven, waardoor het avontuur van de ploeg van Seedorf en Kluivert al in de achtste finale ten einde is.