Martens onzeker voor WK-finale: 'Nee, dat laat ik aan de bondscoach'

Martens onzeker voor WK-finale: 'Nee, dat laat ik aan de bondscoach'

06-07-2019 20:55 Laatste update: 20:56
16

Lieke Martens gaat er alles aan doen om zit fit mogelijk te zijn voor de WK-finale. Of bondscoach Sarina Wiegman in Lyon met de buitenspeelster in de basis begint, is echter nog maar de vraag.

"Het gaat goed met m'n teen. De blessure blijft, maar we zijn hard bezig om morgen zo fit mogelijk te zijn. En dan gaan we zien wat er gaat gebeuren", aldus Martens tegenover de NOS. De speelster van FC Barcelona heeft het hele toernooi al last van haar teen. Tot nu toe startte ze elke keer in de basis, maar in de halve finale tegen Zweden bleef ze halverwege in de kleedkamer achter.

Bondscoach Wiegman neemt zondag een beslissing over het meespelen van Martens, die niet met de groep meetraint. "We willen haar teen ontlasten", tekent de NOS op uit de mond van de bondscoach. "Ze traint zeker wel, maar in de gym. We halen de belasting van lopen en springen eraf. Hopelijk levert dat op dat ze kan spelen. Ze heeft voldoende gedaan. Als ze fit is, kan ze spelen."

Martens zelf wil geen uitspraken doen of in de basis starten een optie is. "Nee, dat laat ik aan de bondscoach. Ik ga er alles aan doen om zo fit mogelijk te zijn en dan is het aan de bondscoach om te beslissen of ik wel of niet speel."