Jong Ajax-back Dest klopt op de deur: 'Geen grappen, serieus zijn, laatste stap'

Jong Ajax-back Dest klopt op de deur: 'Geen grappen, serieus zijn, laatste stap'

06-07-2019 21:55
70

De achttienjarige rechtsback Sergino Dest maakte afgelopen seizoen zijn profdebuut namens Jong Ajax en mag nu ruiken aan het grote werk. De geboren Almeerder met Amerikaanse roots gaat er alles aan doen om dit seizoen aan te sluiten bij de A-selectie van Ajax.

Het begin is er alvast: Dest kwam in alle drie de oefenwedstrijden tot nu toe in actie. Zaterdagmiddag deed hij 68 minuten mee tegen Anderlecht. "Ik vind het tot nu toe wel goed gaan", liet hij na de 5-2 zege op Paars-Wit weten aan Ajax TV. "Ik probeer van dit seizoen mijn seizoen te maken. Geen grappen meer maken, heel serieus zijn en de laatste stap zetten."

De jeugdinternational van de Verenigde Staten heeft zelf het idee dat hij voor een cruciaal seizoen in zijn carrière staat. "Het is heel belangrijk voor mij, want dit is de leeftijd waarop ik het moet doen. En als ik het nu niet doe... Misschien komt de kans dan nooit meer voorbij." Dest kreeg tijdens de voorbereiding al regelmatig complimenten van de technische staf. "De trainers vonden dat ik het ook goed deed. Ze zeiden: houd dit vast en zorg dat je niet meer weg gaat. Daar ben ik ook mee bezig. Ik wil niet meer weg."