Excelsior-opstelling aangepast na ingrijpen zaakwaarnemer: Een kink in de kabel

Excelsior-opstelling aangepast na ingrijpen zaakwaarnemer: "Een kink in de kabel"

06-07-2019 22:24
12

Excelsior-trainer Ricardo Moniz werd vlak voor het oefenduel tegen amateurclub MZC '11 onaangenaam verrast. De 55-jarige Rotterdammer dacht proefspeler Ahmad Mendes Moreira in de basisopstelling te zetten, maar werd teruggefloten door diens zaakwaarnemer.

"Dat heeft te maken met invloeden van buitenaf", liet Moniz voorafgaand aan het treffen weten aan RTV Rijnmond. "Wij zijn heel tevreden over hem en we willen hem heel graag hebben, maar er was een kink in de kabel. Ferry de Haan (de algemeen directeur in Kralingen, red.) moet de rest maar uitleggen", houdt hij zich op de vlakte. De trainer bevestigt echter dat er 'ruis' is tussen Excelsior en de zaakwaarnemer van Mendes Moreira. "Of ik zoiets heb: je moet graag bij Exclesior willen voetballen en anders niet? Dat is absoluut het geval."

Ook Denis Mahmudov ontbrak bij de Kralingers. De aanvaller, sinds vorig seizoen actief voor Excelsior, kan een transfer maken en zit volgens Moniz in een 'spagaat'. "Die had ik er graag bij gehad", aldus de trainer. "Daar heb je mee te dealen. Ik mag hem en ik dacht dat hij mij mocht, maar zo zie je maar weer."

Excelsior won de oefenwedstrijd uiteindelijk met 0-10. De Kralingers maken op zaterdag 10 augustus hun rentree in de Keuken Kampioen Divisie met een thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht.