Grote schok in Caïro: Zuid-Afrika verbijstert gastland Egypte in tweede ronde

Grote schok in Caïro: Zuid-Afrika verbijstert gastland Egypte in tweede ronde

Gepubliceerd: zaterdag 6 juli 2019 om 22:54za 06-07-2019 om 22:54

Laatste update: zaterdag 6 juli 2019 om 23:03za 06-07-2019 om 23:03

Afrika Cup-gastheer Egypte is al in de achtste finales gestrand. Zuid-Afrika zorgde in Caïro voor een daverende verrassing en dompelde De Farao's voor ruim 75 duizend toeschouwers in diepe rouw.

Egypte had de tweede ronde bereikt na drie overwinningen, waarin het geen enkele treffer hoefde te incasseren. Zuid-Afrika daarentegen won slechts één keer, maar ging als nummer drie van Groep D alsnog door. Heel veel verschil tussen beide landen was er echter niet: grote kansen konden nauwelijks genoteerd worden en de 0-0 bleef tot diep in de blessuretijd op de borden staan.

Vijf minuten voor tijd groeide Thembinkosi Lorch plotseling uit tot de held van Bafana Bafana. Sparta-spits Lars Veldwijk en Vitesse-middenvelder Thulani Serero zagen vanaf de bank hoe de aanvaller van Orlando Pirates vrij werd gespeeld door Lebo Mothiba en de bal koeltjes langs Mohamed El-Shenawy schoot: 0-1. Die klap kwam Egypte niet meer te boven: Veldwijk mocht in de blessuretijd nog invallen voor Lorch, die na het laatste fluitsignaal de matchwinner bleek te zijn.

De ploeg van Stuart Baxter neemt het in de kwartfinale op tegen Nigeria, dat zich eerder op de zaterdag ontdeed van Kameroen. Beide ploegen reizen op 10 juli af naar Caïro voor hun onderlinge ontmoeting.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws