Geen medaille voor Messi: 'Hoeven geen deel uit te maken van deze corrupte bende'

Geen medaille voor Messi: 'Hoeven geen deel uit te maken van deze corrupte bende'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juli 2019 om 23:51za 06-07-2019 om 23:51

Laatste update: zaterdag 6 juli 2019 om 23:54za 06-07-2019 om 23:54

Lionel Messi was de grote afwezige tijdens de medailleceremonie van Argentinië zaterdagavond. Los Albicelestes wonnen de troostfinale in São Paulo van Chili, nadat Messi de tweede rode kaart van zijn carrière kreeg.

De superster van FC Barcelona kreeg het aan het einde van de eerste helft aan de stok met tegenstander Gary Medel: beiden werden vervolgens weggestuurd, tot grote verbazing van Messi. Argentinië won uiteindelijk met 2-1 en de spelers mochten hun bronzen medailles in ontvangst nemen. Messi liet die festiviteiten echter aan zich voorbijgaan. Volgens meerdere Argentijnse media, waaronder TyC Sports, was de 32-jarige linkspoot zo geagiteerd na zijn rode kaart dat hij liever in zijn eentje in de kleedkamer bleef.

Na afloop gaf hij een interview aan datzelfde TyC Sports, waarin hij duidelijke taal sprak over zijn afwezigheid. "Wij hoeven geen deel uit te maken van deze corrupte bende. Dit is een gebrek aan respect naar ons toe", liet hij weten. "Het is wel duidelijk dat Brazilië voorbestemd is om dit toernooi te winnen. Hopelijk krijgen de scheidsrechter en de VAR geen beslissende rol tijdens de finale."

Gastland Brazilië trapt zondagavond om 22.00 uur Nederlandse tijd af tegen Peru.

Poll

Begrijpelijke reactie van Messi?

(3812 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws