'Juventus opent het bal rond Pogba en legt bod van 130 miljoen neer bij United'

'Juventus opent het bal rond Pogba en legt bod van 130 miljoen neer bij United'

07-07-2019 07:28
86

Juventus werkt aan een openingsbod van ruim 130 miljoen euro voor Paul Pogba. De Italiaanse kampioen wil naast Matthijs de Ligt ook de Fransman aantrekken in de jacht op de eerste Champions League-titel sinds 1996.

Volgens de Britse kwaliteitskrant The Times heeft Juventus een 'gedurfde strategie' om zijn plek in de top van de voetbalpiramide te waarborgen. Manchester United is echter niet happig op een transfer van Pogba, hoewel zaakwaarnemer Mino Raiola onlangs benadrukte dat de 26-jarige middenvelder wil vertrekken bij de club, met De Oude Dame en Real Madrid als voornaamste kanshebbers.

De uitspraken van Raiola hebben de boel op scherp gezet op Old Trafford. United versterkte zich deze zomer al met Aaron Wan-Bissaka en Daniel James en was zeer te spreken over de voortgang van de transferperiode, totdat de Nederlander de knuppel in het hoenderhok gooide. United vreest onrust in de selectie, maar wil hoe dan ook beduidend meer dan 130 miljoen ontvangen voor Pogba.

Juventus is op zijn beurt bereid om ver te gaan. De Italiaanse kampioen legde reeds de transfervrije Aaron Ramsey, Adrien Rabiot en Gianluigi Buffon vast, terwijl trainer Maurizio Sarri werd overgenomen van Chelsea. De Ligt en Pogba lijken de volgende doelwitten in Turijn. Vorige zomer verraste Juve al door Cristiano Ronaldo op te halen bij Real Madrid.

United wil ondertussen twee nieuwe middenvelders aantrekken. Newcastle United-speler Sean Longstaff staat hoog op het verlanglijstje.