'Vertrek Berghuis zou aderlating zijn, goede speler die dan naar concurrent gaat'

'Vertrek Berghuis zou aderlating zijn, goede speler die dan naar concurrent gaat'

07-07-2019 08:25 Laatste update: 08:45
155

Jens Toornstra hoopt dat Steven Berghuis behouden blijft voor Feyenoord. De 27-jarige aanvaller van de Rotterdammers staat in de belangstelling van Eredivisie-concurrent PSV.

"Ja, daar heb je het wel over. Maar dat is zijn zaak verder", reageert Toornstra na het oefenduel met FC Dordrecht (2-1) tegenover Voetbal International. "We hebben het er vooral over hoe hij zich voelt en hij heeft het hier ook hartstikke naar zijn zin. Vandaag heeft hij lekker gevoetbald, was hij goed in de combinatie met een aantal spelers."

De middenvelder zou flink balen als Berghuis vertrekt bij Feyenoord en de overstap maakt naar PSV. "Dat zou voor ons een aderlating zijn, dat lijkt me duidelijk. Het is een goede speler die dan naar een concurrent gaat en dat is niet heel goed voor ons. Hij weet wel dat wij willen dat hij blijft. Maar het is zijn keuze, zijn carrière en zijn loopbaan. Zolang hij hier speelt, is het mooi."

Toornstra denkt niet dat hij zelf de overstap naar een rivaal zou maken als hij in de schoenen stond van Berghuis. "Dat denk ik niet, maar iedereen is anders."

Toornstra zag jongeling Marouan Azarkan een hoofdrol opeisen tegen Dordrecht. De jonge aanvaller scoorde twee keer. "Hij is niet heel groot, maar heel erg behendig aan en met de bal. Dat zag je ook aan de eerste goal. Hij omspeelt twee, drie spelers en scoort. Zeker een jongen met potentie."