'Amerika had het al paar keer moeilijk, er zullen kansen zijn om ze pijn te doen'

'Amerika had het al paar keer moeilijk, er zullen kansen zijn om ze pijn te doen'

07-07-2019 08:42
33

Sarina Wiegman erkent dat de Oranje Leeuwinnen duidelijk de underdog zijn in de WK-finale tegen de Verenigde Staten. De bondscoach van de Nederlandse vrouwen gelooft evenwel in een stunt.

"Wij zijn de underdog. Amerika heeft een enorme status, daar hebben we respect voor, maar geen ontzag", zo vertelt Wiegman, geciteerd door Voetbal International. "Ze hebben een heel sterk team, maar ze hebben het ook een paar keer moeilijk gehad dit toernooi. We zullen het zwaar krijgen, maar er zullen ook kansen zijn om ze pijn te doen. We gaan voor een stunt."

"De opdracht is zo goed mogelijk, zo georganiseerd en zo alert mogelijk te beginnen", vervolgt Wiegman. "Hopelijk levert dat op dat we zo lang mogelijk de nul houden en zelf gevaar kunnen stichten."

Of Nederland in Lyon kan beschikken over Lieke Martens, is nog onduidelijk. De linksbuiten kampt nog altijd met een teenblessure. "Ik weet nog niet of ze kan spelen, daar maken we zondagochtend een beslissing over. Het is nog niet zeker of ze start, maar ze bereidt zich er wel op voor. Ook Stefanie van der Gragt kampt met wat fysiek malheur, maar zij wordt gewoon aan de aftrap verwacht.

De WK-finale tussen Nederland en de Verenigde Staten begint zondag om 17.00 uur.