LIVE: Oranje Leeuwinnen gaan onderuit en worden geen wereldkampioen (gesloten)

LIVE: Oranje Leeuwinnen gaan onderuit en worden geen wereldkampioen (gesloten)

07-07-2019 11:15 Laatste update: 18:54
273

De grote dag is aangebroken: de Oranje Leeuwinnen kunnen zich in het Stade de Lyon tot wereldkampioen kronen. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman neemt het op tegen topfavoriet Verenigde Staten. VoetbalPrimeur houdt je in dit liveblog op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

De Nederlandse vrouwen werden in 2017 al eens Europees kampioen, maar staan voor het eerst in de finale van het wereldkampioenschap. Tegen de Verenigde Staten gelden de Leeuwinnen zondag dan ook als underdog. De Amerikanen waren vier jaar geleden al de beste en reikten in 2011 eveneens tot de finale.

Lieke Martens staat ondanks haar teenblessure aan de aftrap in Lyon. Aan de rechterkant van de aanval staat Lineth Beerensteyn, die net als in de halve finale de voorkeur krijgt boven Shanice van de Sande. De grootste verrassing ligt achterin: Anouk Dekker speelt Merel van Dongen uit de basis, waardoor Dominique Bloodworth opschuift naar de linksbackpositie.

Onder de toeschouwers in Lyon bevinden zich de nodige prominenten, onder wie koning Willem-Alexander en koningin Maxima. De aftrap is om 17.00 uur.

Opstelling Oranje: Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Dekker, Bloodworth; Spitse, Groenen, Van de Donk; Beerensteyn, Miedema, Martens.