Feyenoord-reserve Tapia onomstreden bij Copa América-finalist: 'Heel belangrijk'

Feyenoord-reserve Tapia onomstreden bij Copa América-finalist: 'Heel belangrijk'

Gepubliceerd: zondag 7 juli 2019 om 09:18zo 07-07-2019 om 09:18

Peru gaat zondagavond met Renato Tapia op jacht naar de eindwinst in de Copa América. De middenvelder van Feyenoord is onomstreden onder bondscoach Ricardo Gareca.

Tapia zorgde in de halve finale tegen titelhouder Chili (3-0) nog voor een fraaie assist op spits Paolo Guerrero. "Ik volg hem al vanaf dat hij bij FC Twente speelde en daar basisspeler was", vertelt Gareca aan het Algemeen Dagblad. "Daar viel hij vaak op met zijn spel. Renato is heel belangrijk voor Peru. Zowel technisch als fysiek is hij van grote waarde op het middenveld. Daarnaast is hij met zijn persoonlijkheid en karakter een voorbeeld voor de rest van de ploeg."

Dat Tapia nooit uitgroeide tot basisspeler bij Feyenoord, maakt voor de Argentijnse bondscoach van Peru geen verschil. "Feyenoord is een grotere club dan Twente, met een sterkere selectie. Dus het is moeilijker om daar door te breken. Maar ook bij Feyenoord heb ik Renato goede dingen zien doen. En hij heeft het laatste halfjaar bij Willem II ook weer uitstekend gespeeld, met als bekroning het bereiken van de bekerfinale."

"De Nederlandse competitie is sterk, dat Renato daar kan opvallen, zegt mij voldoende", aldus Gareca. Peru neemt het in de finale op tegen gastland Brazilië. Het duel begint om 22.00 uur Nederlandse tijd.

Poll

Is Tapia goed genoeg voor de Feyenoord-basis?

(5080 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws