'Atalanta vraagt twaalf miljoen voor voormalig Heraclied; Schalke wil doorpakken'

'Atalanta vraagt twaalf miljoen voor voormalig Heraclied; Schalke wil doorpakken'

07-07-2019 14:15
35

Robin Gosens heeft door zijn uitstekende spel bij Atalanta Bergamo de interesse gewekt van grote clubs in Europa. De linkspoot, die zowel een Duits als Nederlands paspoort heeft en in het verleden bij Heracles Almelo speelde, kan deze zomer een stap gaan maken.

Gosens speelde in de jeugdopleiding van Vitesse en kwam via FC Dordrecht uiteindelijk bij Heracles terecht, waar hij in 2017 een overstap naar Atalanta verdiende. Nu staat de aanvallend ingestelde linksback volgens La Gazzetta dello Sport in de belangstelling van Schalke, Napoli en AC Milan. De club uit Duitsland heeft volgens de roze sportkrant de beste papieren.

Atalanta wil Gosens echter niet zonder slag of stoot laten gaan en vraagt twaalf miljoen euro voor de linkspoot, die in het afgelopen seizoen indruk maakte in het noorden van Italië. De club dwong Champions League-voetbal af door derde te worden en Gosens had daarin een aandeel door in 36 officiële wedstrijden in actie te komen.

Schalke zou volgens La Gazzetta al een bod hebben uitgebracht op Gosens, dat is afgewezen door Atalanta. De club uit Gelsenkirchen hoopt de Nederlandse Duitser alvast te kunnen paaien met een jaarsalaris van één miljoen, meer dan een verdubbeling van zijn huidige salaris in Italië.