Oud-bondscoach had voorgevoel en kocht finale-kaartje: 'Werd voor gek verklaard'

Oud-bondscoach had voorgevoel en kocht finale-kaartje: 'Werd voor gek verklaard'

07-07-2019 15:42 Laatste update: 15:44
17

Vera Pauw zou het geen verrassing vinden als de Oranjevrouwen zondag wereldkampioen worden in Lyon. De voormalig bondscoach van de Leeuwinnen had voorafgaand aan het toernooi al een gevoel dat Oranje de finale zou kunnen halen en kocht al een kaartje voor de eindstrijd.

Ondertussen heeft de KNVB Pauw officieel uitgenodigd om de wedstrijd in Lyon bij te wonen, maar Pauw had een voorgevoel dat de Leeuwinnen in de finale zouden staan. "Ik werd door iedereen voor gek verklaard, maar het was totaal geen bluf", zegt ze tegen de NOS. "De Nederlandse speelsters zitten allemaal op hun top, hebben een schat aan ervaring en hebben de beste jeugdopleiding ter wereld genoten. Nederland is het enige land waar het spel zich in de afgelopen tien jaar heeft ontwikkeld."

De voormalig bondscoach weet ook al hoe de Amerikaanse vrouwen verslagen kunnen worden. "Op het moment dat de tegenstander moe wordt en niet meer in staat is om in z'n geheel druk te zetten op de bal, komt de kwaliteit van Oranje bovendrijven", legt ze uit. "Wij beheersen het spel als geen ander als er vermoeidheid optreedt. Als het lang 0-0 blijft, of eventueel 0-1, dan gaan wij winnen. De Verenigde Staten zijn de torenhoge favoriet, dat staat buiten kijf. Maar als we zonder kleerscheuren uit die storm komen..."