Van Bommel: 'Hij was de ideale aanvoerder, die ga je niet vaak meer tegenkomen'

Van Bommel: 'Hij was de ideale aanvoerder, die ga je niet vaak meer tegenkomen'

Gepubliceerd: zondag 7 juli 2019 om 15:58zo 07-07-2019 om 15:58

Mark van Bommel vindt het lastig om zijn ploeg goed voor te bereiden op de wedstrijden in de voorronde van de Champions League tegen FC Basel. PSV is op dit moment op trainingskamp in Zwitserland en speelt over tweeënhalve week al in de voorronde van het miljardenbal.

De Eindhovenaren moeten er al vroeg in het seizoen staan en hebben de selectie nog niet op orde, weet ook Van Bommel. "We moeten de wedstrijd gewoon winnen, ik weet niet of we daarvoor moeten pieken", zegt hij voor de camera van PSV TV. "Hoe je het doet maakt in principe niet uit. Ze moeten weten wat de tegenstander doet en wat wij moeten doen, maar dat is niet makkelijk."

De voorbereiding voor PSV is namelijk erg kort en de wedstrijden stapelen zich na het eerste duel tegen Basel in hoog tempo op. "Je kan dan niet zo veel meer trainen, dus we moeten ze nu zo veel mogelijk meegeven. Tussen de wedstrijden door moeten we de arbeids-rustverhouding in de gaten houden, dus dan is dat een stuk lastiger."

Dat alles zal moeten gebeuren zonder Luuk de Jong, die de overstap maakte naar Sevilla. Een aderlating, zo zegt de coach van PSV. "Hij was slim en wist hoe wij speelden, dus voor mij was hij de ideale aanvoerder. Ook verdedigde hij ten koste van alles terug. Die kom je niet vaak tegen."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws