PSV mist nieuwelingen en keert met nederlaag terug naar Nederland

07-07-2019 19:12
83

PSV heeft het trainingskamp in het Zwitserse Verbier afgesloten met een nederlaag. Het Franse OGC Nice was met 3-2 te sterk voor de ploeg van trainer Mark van Bommel.

Sam Lammers zorgde in de eerste helft voor de eerste treffer van de voorbereiding, maar PSV gaf de voorsprong nog voor rust uit handen. Ihsan Sacko passeerde Jeroen Zoet en even later tekende Allan Saint-Maximin voor de 2-1 namens Nice. Hij troefde linksback Steven Theunissen af.

In de tweede helft werd het ook nog 3-1. Robbin Ruiter, die Zoet in de rust verving, moest het antwoord schuldig blijven op een poging van Racine Coly. Hij keerde daarna nog knap een vrije trap. Joël Piroe zorgde in de dying seconds voor het slotakkoord: 3-2.

PSV speelde eerder doelpuntloos gelijk tegen FC Sion. De nieuwelingen Ibrahim Afellay, Toni Lato en Armindo Bruma kwamen zondag nog niet in actie. Trent Sainsbury was niet inzetbaar wegens lichte klachten. Hij werd vervangen door de sterk spelende Derrick Luckassen.

De opstellingen:

PSV eerste helft: Zoet; Dumfries, Luckassen, Viergever, Theunissen; Rosario, Lammers, Hendrix; Bergwijn, Malen, Gakpo

PSV tweede helft: Ruiter; Dumfries (60. Ramselaar), Luckassen (60. Teze), Viergever (60. Soulas), De Haas; Sadilek, Lammers (60. Ihattaren) Hendrix (60. Verreth); Bergwijn (70. Rosario), Piroe, Gakpo (70. Malen).