Van Veenendaal: 'Stiekem had er misschien wat meer in gezeten, maar toch trots'

Van Veenendaal: 'Stiekem had er misschien wat meer in gezeten, maar toch trots'

07-07-2019 19:16
22

Sari van Veenendaal is teleurgesteld dat Oranje de WK-finale heeft verloren, maar denkt dat de trots gauw de overhand zal krijgen. De aanvoerster en uitblinker aan Nederlandse zijde vond dat haar team lang standhield.

De Leeuwinnen speelden een goede eerste helft, maar na de pauze moesten ze toch hun meerdere erkennen in het team van de Verenigde Staten. "We hadden vanaf het begin het idee dat er wat te halen was, stiekem had er misschien wel meer in gezeten", zei ze tegen de NOS. "We stonden iets lager en lieten ze wat meer komen. Uiteindelijk jammer dat het zo is gelopen. Dit was ons WK in 2019, ik sta hier met trots."

Op voorhand was het Amerikaanse elftal al de gedoodverfde favoriet, maar toch hoopte Oranje nog een stunt uit te halen. "Na het verliezen van een WK-finale ben je altijd teleurgesteld, maar ik hoop dat de trots snel gaat overheersen. We hebben een fantastisch toernooi gespeeld."

Na de wedstrijd kreeg Van Veenendaal de Golden Glove uitgereikt als beste keepster van het toernooi. Megan Rapinoe werd uitgeroepen tot de beste speelster van het afgelopen wereldkampioenschap.