Miedema heeft dubbel gevoel: 'Je weet dat het scherper en beter had gekund'

Miedema heeft dubbel gevoel: 'Je weet dat het scherper en beter had gekund'

Gepubliceerd: zondag 7 juli 2019 om 19:53zo 07-07-2019 om 19:53

Vivianne Miedema stelt dat voetballend Nederland weer op de kaart is gezet door de Oranje Leeuwinnen. De spits van Oranje was teleurgesteld dat de finale verloor ging, maar besefte ook al dat zij en haar ploeggenoten blij mogen zijn het resultaat.

Waar ploeggenoten zoals Jackie Groenen met de tranen in de ogen voor de camera stonden, reageerde Miedema realistisch bij de NOS. "Ik voel ook zeker trots, maar je speelt misschien maar één keer in je leven een WK-finale. Dan is er teleurstelling als je verliest, zeker omdat je weet dat het scherper of beter had gekund."

"We mogen bijna blij zijn met dit resultaat", durfde de spits van de Leeuwinnen al op te merken. "We hebben voetballend Nederland weer op de kaart gezet. Daarnaast hebben we ook de Olympische Spelen gehaald, dat is wel iets moois om naar uit te kijken. Nu ben ik toe aan vakantie."

Miedema kon weinig zeggen over de strafschop die na rust aan de Verenigde Staten werd toegekend. Stefanie van der Gragt zou een overtreding hebben begaan op Alex Morgan. "Ik heb het niet teruggezien, dus ik zou niet weten of het wat was. Je weet wel gewoon dat er VAR is, dus dat dit soort dingen dan kunnen gebeuren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws