'Trots' Oranje: 'We gaan gewoon doorgroeien om Amerika binnenkort wél te verslaan'

'Trots' Oranje: 'We gaan gewoon doorgroeien om Amerika binnenkort wél te verslaan'

Gepubliceerd: zondag 7 juli 2019 om 20:25zo 07-07-2019 om 20:25

Oranje-bondscoach Sarina Wiegman leed zondag haar eerste nederlaag met Oranje op een eindronde: na twaalf overwinningen op rij bleken de Verenigde Staten te sterk. Wiegman kon echter leven met de 2-0 nederlaag in Lyon.

De 49-jarige Haagse stond na afloop de NOS te woord en concludeerde dat de Verenigde Staten eenvoudigweg de betere ploeg waren. "Ik denk wel dat het terecht is, maar de teleurstelling is er wel." Oranje trad de regerend wereldkampioen tegemoet met een aangepaste, extra defensief ingestelde formatie. "Als we hetzelfde zouden doen als wat we steeds doen, dan was de kans groot dat we steeds achter ze aan moesten lopen."

Het strijdplan van Oranje slaagde gedeeltelijk. "Het pakte redelijk uit, we hadden alleen gehoopt om meer aan aanvallen toe te komen. Lineth Beerensteyn is er een paar keer doorheen gekomen, maar écht uitgespeelde kansen..." Defensief bleven de Leeuwinnen echter keurig overeind, tot het VAR-moment in minuut 58. "Jammer, want tot dat moment kon het alle kanten op. Als het 0-0 blijft, dan weet je dat je die wedstrijd nog kunt winnen. Die penalty kwam op een rotmoment."

De bondscoach zint alvast op revanche op de Amerikaansen. "We zitten er heel dichtbij, maar we gaan gewoon doorgroeien om Amerika binnen afzienbare tijd wél te verslaan. We zijn ook heel trots op wat we gepresteerd hebben. We zijn in 2009 voor het eerst op een EK geweest en in 2015 voor het eerst op een WK, dat was ook al een megastap, en nu staan we in de finale. Dat is gewoon supergoed."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws