'Monster, bij corners horen we hem 'VIRGIL' roepen en gaan we gewoon aan de kant'

'Monster, bij corners horen we hem 'VIRGIL' roepen en gaan we gewoon aan de kant'

07-07-2019 20:45
44

Virgil van Dijk is een monster. Dat stelt Fabinho, zijn Braziliaanse ploeggenoot bij Liverpool. De Oranje-aanvoerder verstaat volgens hem de kunst van het verdedigen.

"Voordat ik hier kwam, kende ik hem om eerlijk te zijn niet echt heel goed. Maar in de voorbereiding van het vorige seizoen ben ik op hem gaan letten", vertelt Fabinho in de podcast van Globoesporte. "Nou, het is een monster. Hij is onverslaanbaar in de lucht en volgens mij is hij in 64 wedstrijden niet één keer voorbijgedribbeld."

De Braziliaanse middenvelder vervolgt zijn lofzang: "Hij is ook nog eens bloedsnel en het grappige is dat het hem geen moeite lijkt te kosten. Het is allemaal veel te gemakkelijk voor hem. Bij corners horen we hem 'VIRGIL' roepen en gaan we gewoon aan de kant, wie de tegenstander ook is. Hij heeft een krachtige stem. Iedereen hoort hem."

Fabinho en Van Dijk wonnen afgelopen seizoen de Champions League door Tottenham Hotspur in de finale te verslaan. Na afloop werd de Nederlandse verdediger uitgeroepen tot man of the match. De Engelse landstitel moesten The Reds laten aan Manchester City.