Raiola laat zich horen en wijst naar Ajax: 'Zijn afspraken gemaakt met Matthijs'

Raiola laat zich horen en wijst naar Ajax: 'Zijn afspraken gemaakt met Matthijs'

07-07-2019 23:07 Laatste update: 08-07-2019 13:05
373

Matthijs de Ligt wil koste wat kost naar Juventus vertrekken en beroept zich op een afspraak met Ajax uit 2018. Dat meldt De Telegraaf zondagavond. Ook zaakwaarnemer Mino Raiola laat van zich horen.

Juventus hoopte dat De Ligt al op weg was naar Turijn, maar kan (of wil) vooralsnog niet voldoen aan de vraagprijs van Ajax. Het eerste bod van Juventus bedraagt vijftig miljoen euro zonder bonussen. Naar verluidt wil Ajax tientallen miljoenen meer. 

De Ligt maakte vorig seizoen de afspraak met Ajax dat hij voor het bedrag van vijftig miljoen euro mag vertrekken in ruil voor nog een seizoen in Amsterdam. Nu De Ligt zich in moordend tempo heeft ontwikkeld en zich ook op Champions League-niveau heeft laten zien, zet de clubleiding in op een veel hoger bedrag. Dat is tegen de eerder gemaakte afspraak in, al is er niets op papier gezet. De Ligt hoopt dat alles netjes wordt opgelost en hij naar Juventus mag.

"Er zijn afspraken gemaakt met Matthijs en het is aan Ajax hoe de club daarmee omgaat", zegt Raiola tegen De Telegraaf. Een arbitragezaak is wat Raiola betreft geen optie. "Die heb ik Matthijs ook afgeraden, want die past niet bij zijn stijl en levenswijze."

De soap rond De Ligt duurt al enkele maanden. In eerste instantie leek FC Barcelona de beste papieren te hebben, maar de Spaanse club weigerde te voldoen aan de eisen van Raiola. Wel ligt er naar verluidt al een akkoord ter waarde van 75 miljoen euro op tafel met Ajax. Met Juventus is dat juist omgekeerd: er is wel een akkoord met De Ligt, maar nog niet met Ajax.