Mexico vestigt record met zege in finale Gold Cup: hoofdrol voor Dos Santos

08-07-2019 07:04
22

Mexico heeft voor de achtste keer de Gold Cup in de wacht gesleept. In een spannende finale werd gastland Amerika met 1-0 verslagen.

De eindstrijd in Chicago werd beslist door Jonathan dos Santos. De Mexicaan maakte in de tweede helft het enige doelpunt. Dos Santos, speler van LA Galaxy, zette de aanval zelf op, kreeg de bal via Rodolfo Pizarro en Raul Jimenez terug en liet de Amerikaanse doelman Zack Steffen kansloos.

De treffer van Dos Santos was voldoende voor Mexico. De Gold Cup, het kampioenschap van Midden- en Noord-Amerika en de Caraïben, is voor de achtste keer een prooi voor El Tri - een record. De VS en Mexico stonden vijf keer eerder in de finale van de Gold Cup tegenover elkaar. Vier keer won Mexico, in 2007 waren de Amerikanen beter.

Mexico is nog ongeslagen sinds de Argentijn Gerardo Martino in januari aantrad als bondscoach. Ajax-doelwit Edson Alvarez speelde negentig minuten als controlerende middenvelder. PSV'er Hirving Lozano ontbrak het hele toernooi door een blessure.