FC Utrecht doet voor 750.000 euro zaken met Ajax: Mooie en interessante speler

FC Utrecht doet voor 750.000 euro zaken met Ajax: "Mooie en interessante speler"

08-07-2019 07:16
18

John van den Brom is blij: de nieuwe trainer van FC Utrecht kan vanaf maandag een beroep doen op Vaclav Cerny. De Tsjechische aanvaller meldt zich in de Domstad, zodat hij mee kan op trainingskamp in Duitsland.

Cerny ondergaat eerst nog een medische keuring en stapt dan met zijn ploeggenoten in de bus naar het Duitse Harsewinkel. Van den Brom is dolblij met de vleugelaanvaller, die voor 750 duizend euro overkomt van Ajax. Hij tekent in Utrecht een driejarig contract.

"Het geeft ons weer extra mogelijkheden", zegt Van den Brom in De Telegraaf. "Vaclav is een speler, die een individuele actie, scorend vermogen en ook diepgang heeft. Daar ben je altijd naar op zoek. Hij is ook een speler die in balbezit mooi tussen de lijnen kan spelen. Het is een mooie en interessante speler."

Van den Brom is blij dat Cerny zich bij de spelersgroep gaat voegen. "Maandag meldt hij zich en gaan we met hem aan de slag. Hoe eerder je je groep bij elkaar hebt, hoe gemakkelijker het is en hoe beter het is voor het elftal, want dan kun je echt naar vastigheid toewerken."