De Boer adviseert Ajax: 'Ik vind zijn waarde hoger dan van Frenkie de Jong'

De Boer adviseert Ajax: 'Ik vind zijn waarde hoger dan van Frenkie de Jong'

Gepubliceerd: maandag 8 juli 2019 om 07:36ma 08-07-2019 om 07:36

Ajax moet niet akkoord gaan met een relatief lage transfersom voor Matthijs de Ligt. Dat vindt Ronald de Boer. De negentienjarige aanvoerder is eruit met Juventus, maar de Italiaanse kampioen wil vooralsnog niet voldoen aan de vraagprijs.

Ajax vraagt zeventig tot tachtig miljoen euro voor De Ligt, terwijl Juventus niet verder wil gaan dan vijftig miljoen euro (zonder bonussen). De onderhandelingen zitten daardoor in een impasse. Het kamp-De Ligt, onder aanvoering van zaakwaarnemer Mino Raiola, beroept zich op een afspraak uit 2018.

De Boer vindt dat Ajax-directeur Marc Overmars niet zijn verlies moet nemen. "Als ik sec naar De Ligt en Frenkie de Jong kijk, dan vind ik Matthijs verder dan Frenkie", aldus de Ajax-ambassadeur bij FOX Sports. "Ik durf mijn hand meer in het vuur te steken voor Matthijs dan voor Frenkie. Hij is de komende jaren een vaste basisspeler, dus ik vind zijn transferwaarde in principe hoger."

De Ligt sprak volgens De Telegraaf een jaar geleden af met Ajax dat hij voor het bedrag van vijftig miljoen euro mag vertrekken, in ruil voor nog een seizoen in Amsterdam. De verdediger heeft zijn zinnen gezet op een move naar Juventus. Een arbitragezaak is wat Raiola betreft geen optie.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws