'De Jong wil geen extra druk en bedankt voor iconisch rugnummer bij Barcelona'

'De Jong wil geen extra druk en bedankt voor iconisch rugnummer bij Barcelona'

Gepubliceerd: maandag 8 juli 2019 om 09:02ma 08-07-2019 om 09:02

FC Barcelona heeft Frenkie de Jong aangeboden om met het iconische rugnummer veertien te gaan spelen. De 22-jarige middenvelder was vereerd, maar bedankte vriendelijk voor de eer, meldt El Mundo Deportivo.

De Jong verruilt Ajax voor minimaal 75 miljoen euro voor de Spaanse kampioen. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Om niet nog meer druk op zijn eigen schouders te leggen, heeft hij het voorstel van Barça afgeslagen, schrijft MD. Rugnummer 14 is namelijk ook in Catalonië onlosmakelijk verbonden met Johan Cruijff. In plaats daarvan koos De Jong voor 21.

"Ik voel me fijn bij dat nummer", liet De Jong, die vrijdag werd gepresenteerd in Camp Nou, al weten aan Voetbal International. Hij speelde ook met 21 bij Ajax en Oranje. "Ik heb mijn hele familie meegenomen naar mijn presentatie in Barcelona, behalve mijn opa Hans de Jong, mijn vaders vader. Hij is overleden en was op de 21ste jarig. Onbewust is het ook een soort eerbetoon."

De Jong neemt het nummer over van jeugdproduct Carles Aleñá. Malcom speelt momenteel met nummer veertien bij Barça, maar zijn toekomst bij de club is onzeker.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws