Ziyech schlemiel van Marokko: Ik had minimaal die penalty gescoord

Ziyech schlemiel van Marokko: "Ik had minimaal die penalty gescoord"

Gepubliceerd: maandag 8 juli 2019 om 09:35ma 08-07-2019 om 09:35

Marokko werd afgelopen weekend, zonder Nasser El Khayati, uitgeschakeld op de Afrika Cup. De uitblinker van ADO Den Haag behoorde tot zijn teleurstelling niet tot de selectie van bondscoach Hervé Renard.

El Khayati was afgelopen seizoen één van de beste spelers van de Eredivisie, maar een beloning bleef uit. "Iedereen heeft daar wel een mening over, zowel in Nederland als in Marokko op een positieve manier. Was het niet beter geweest om El Khayati eens een kans te geven in het nationale team?", aldus de aanvallende middenvelder tegen ELF Voetbal.

"Ik heb vrij constant gepresteerd met als kers op de taart natuurlijk afgelopen seizoen. Ik was eerlijk gezegd wel teleurgesteld. Ik had graag bij het nationale team gezeten. Ik ben overtuigd van mijn eigen kwaliteiten en weet zeker dat ik een aandeel in de successen had kunnen hebben."

Marokko ging in de achtste finale van de Afrika Cup na strafschoppen onderuit tegen Benin. Hakim Ziyech had zijn ploeg in de blessuretijd naar de zege kunnen schieten, maar mikte zijn penalty op de paal. El Khayati: "Ik had minimaal die penalty gescoord. (...) Als je kijkt naar mijn prestaties bij ADO Den Haag, dan had ik wel een plekje verdiend in de selectie."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws