FC Utrecht bevestigt vertrek Dessers: 'Dat perspectief kan Heracles hem bieden'

FC Utrecht bevestigt vertrek Dessers: 'Dat perspectief kan Heracles hem bieden'

08-07-2019 11:34 Laatste update: 11:58
91

Heracles Almelo heeft zich versterkt met Cyriel Dessers. De spits komt over van FC Utrecht en is de beoogd opvolger van Adrian Dalmau, die onderweg lijkt naar de uitgang. Beide clubs hebben de transfer van Dessers bevestigd via de officiële kanalen.

De 24-jarige spits tekent in Almelo een contract voor drie seizoenen. "Wij zijn blij dat Cyriel voor Heracles Almelo heeft gekozen. Hij staat al lang op onze radar. Dat hij nu in ons zwart-witte shirt komt spelen is daarom extra prettig", aldus technisch manager Tim Gillissen op de website van Heracles Almelo. "Cyriel past goed bij onze manier van voetballen. Dat ook hij heel bewust voor Heracles Almelo kiest als volgende stap in zijn carrière is een goed teken."

"Ik kijk ernaar uit om hier bij Heracles Almelo te spelen en te scoren", reageert Dessers. "Dit is een mooie kans voor mij, het voelt als een nieuw avontuur. Mijn stijl van voetballen past bij de filosofie van Heracles Almelo, namelijk aanvallend willen spelen. Ik ben blij dat ik hier nu ben en wil graag laten zien wat ik kan. In België zouden we zeggen dat ik veel goesting heb om te beginnen; ik heb er heel veel zin in en ben er klaar voor."

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht legt uit waarom de Domstedelingen besloten Dessers te verkopen. "Na twee seizoenen in de Domstad is Cyriel nu 24 jaar en in een fase van zijn loopbaan beland waarin hij een vaste waarde in een elftal moet zijn. Dat perspectief kan Heracles Almelo hem in grotere mate bieden dan wij", legt hij uit op de website van FC Utrecht.

In totaal speelde Dessers 56 officiële wedstrijden voor Utrecht. Daarin scoorde hij negentien keer en gaf hij zeven assists.