Mulder geeft positief advies: 'Bergwijn is er eentje voor Bayern München'

Mulder geeft positief advies: 'Bergwijn is er eentje voor Bayern München'

Gepubliceerd: maandag 8 juli 2019 om 11:54ma 08-07-2019 om 11:54

Laatste update: maandag 8 juli 2019 om 12:16ma 08-07-2019 om 12:16

Youri Mulder denkt dat Steven Bergwijn uitstekend bij Bayern München zou passen. De oud-international van Oranje dicht verder het Nederlandse talent Joshua Zirkzee een mooie toekomst toe. 

In gesprek met BILD laat Mulder zich positief uit over een eventuele transfer van Bergwijn naar Bayern München. De Duitse krant meldde zondag dat de aanvaller van PSV steeds hoger op het verlanglijstje van Der Rekordmeister komt te staan. "Bergwijn is er eentje voor Bayern. Hij is snel, lichtvoetig en technisch gewoon heel sterk", aldus Mulder. "Zijn speelstijl lijkt op die van Serge Gnabry."

Mulder denkt verder dat Zirkzee een mooie toekomst wacht bij de Duitse recordkampioen. Zirkzee speelt sinds 2017 in de jeugd van Bayern München. "Ik geloof dat deze jongen een grote carrière wacht. Zirkzee is een 'Riesenjuwel'."

"Ik heb hem een keer in een jeugdteam van het Nederlands elftal zien spelen en was zeer onder de indruk", vervolgt Mulder. "Zirkzee zit bij een van de beste clubs ter wereld. Met zijn 18 jaar moet hij nu op het hoogste profniveau minuten gaan maken, om de volgende stap te kunnen zetten. Ik hoop en wens dat hij het redt bij Bayern."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Bergwijn klaar voor Bayern München?

(5953 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws