Derksen streng: 'Het lijkt niet eens op voetbal, niveau derde klasse amateur'

Derksen streng: 'Het lijkt niet eens op voetbal, niveau derde klasse amateur'

Gepubliceerd: maandag 8 juli 2019 om 13:39ma 08-07-2019 om 13:39

Johan Derksen heeft niet met grote belangstelling naar de WK-prestaties van de Oranjevrouwen gekeken. De Leeuwinnen gingen zondag ten onder in de eindstrijd tegen de Verenigde Staten (2-0).

"Ik heb wel genoten van het hele feest, maar ik begrijp niet waarom het zo'n hype geworden is. Ik vind de wedstrijden niet om aan te gluren", aldus Derksen bij Café Hendriks en Genee. "Ik zit me kapot te vervelen. Het lijkt niet eens op voetbal. Al die mensen uit de voetballerij zijn bang dat ze heel Nederland over zich heen krijgen, maar het vertoonde spel is totaal niet interessant."

Derksen heeft er ergens wel begrip voor. "Die meiden hebben het geweldig gedaan, maar we moeten niet doen alsof ze ook geweldig voetballen. Want het is niveau derde klasse amateur. Het tempo slaat nergens op, het zijn echt nog gemankeerde voetballers. Maar dat is ook niet gek, want ze hebben niet de historie van de mannen."

Met de Oranje-supporters heeft De Snor ook weinig. In Lyon zaten zo'n 4.500 Nederlanders op de tribune. "Als feest kan het niet mooier. Iedereen gaat verkleed als een clowntje. Mij niet gezien, maar half Nederland doet dat. Die mensen doen niemand kwaad en hebben gewoon een heel gezellige middag", aldus Derksen. De Verenigde Staten was in de WK-finale met 2-0 te sterk voor Oranje.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Eens met Derksen?

Ja
76%
Nee
24%
(4101 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws