'Atlético Madrid komt niet uit impasse en ziet alternatief rondlopen bij Ajax'

'Atlético Madrid komt niet uit impasse en ziet alternatief rondlopen bij Ajax'

08-07-2019 13:51
66

Daley Blind staat nog altijd op het lijstje bij Atlético Madrid. Dat meldt El Mundo Deportivo maandag. De Ajax-verdediger geldt als alternatief voor Mario Hermoso.

Atlético probeert de 24-jarige Hermoso al geruime tijd over te nemen van Espanyol, maar de onderhandelingen zitten in een impasse. De club uit Barcelona hanteert een vraagprijs van 40 miljoen euro, terwijl de Madrilenen niet verder willen gaan dan 25 miljoen.

De moeizame gesprekken met Espanyol zorgen ervoor dat Atlético nadrukkelijker om zich heen kijkt voor alternatieven. Blind geldt als het belangrijkste 'Plan B'. Twee weken geleden werd hij ook al in verband gebracht met de Spaanse topclub. Het spreekt in zijn voordeel dat Blind bij Ajax en Manchester United ervaring heeft opgedaan op het hoogste niveau. Bovendien zou trainer Diego Simeone gecharmeerd zijn van de verdediger.

Ajax hoeft voorlopig geen Madrileens bod op Blind te verwachten, maar het is volgens El Mundo Deportivo wél duidelijk dat er interesse sluimert. Het is niet bekend hoe de hoofdrolspeler tegen de mogelijke transfer aankijkt. Hij keerde een jaar geleden voor zestien miljoen euro terug in Amsterdam.