Davids corrigeert Italianen over De Ligt: We moeten niet gaan overdrijven

Davids corrigeert Italianen over De Ligt: "We moeten niet gaan overdrijven"

08-07-2019 14:16
133

Edgar Davids is gereserveerd over Matthijs de Ligt. De Ajax-aanvoerder wordt regelmatig tot de beste verdedigers ter wereld gerekend, maar de oud-speler van onder meer Juventus en FC Barcelona tempert de verwachtingen.

"Hij heeft pas één seizoen op het hoogste niveau gespeeld. We moeten niet gaan overdrijven", wordt Davids geciteerd bij Operazione Nostalgia 2019. Het is algemeen bekend dat Juventus bezig is met de komst van De Ligt. De kampioen van Italië heeft echter nog geen akkoord bereikt met Ajax over de transfersom.

Met De Ligt in het elftal wil Juventus volgend seizoen weer een serieuze gooi doen naar de eindzege in de Champions League. Cristiano Ronaldo moet daar ook een rol in gaan spelen. Davids vindt de Portugese superster niet de beste Juve-speler in de recente clubhistorie. "Heeft hij de Champions League-finale gehaald? Nee. Hopelijk lukt het volgend jaar. Het wordt een obsessie voor Juventus, maar dat moet ook wel als je de beste wilt zijn."

Juventus won in 1996 voor het laatst de Champions League. Sindsdien bereikt De Oude Dame vijf keer de eindstrijd, maar ging het telkens mis in het zicht van de haven. Juve versterkte zich deze zomer al met Aaron Ramsey, Adrien Rabiot, Gianluigi Buffon, Merih Demiral en Luca Pellegrini.