Odegaard koos niet voor Ajax: 'Op een gegeven moment ook op hoger niveau spelen'

Odegaard koos niet voor Ajax: 'Op een gegeven moment ook op hoger niveau spelen'

08-07-2019 15:59 Laatste update: 26-07-2019 09:59
128

Martin Odegaard had deze zomer de clubs voor het uitkiezen, maar besloot uiteindelijk voor Real Sociedad te gaan spelen. De Noor geeft toe dat het geen gemakkelijke keuze was.

Ook Ajax had interesse in de diensten van de aanvallende middenvelder. Odegaard bevestigt dat er veel clubs interesse hadden, maar gaat 'uit respect voor andere clubs' niet in op namen. "Het is waar dat er grote clubs waren die me wilden hebben. Clubs die Champions League en Europa League spelen. Dus natuurlijk was het moeilijk kiezen, zoals altijd als er goede alternatieven zijn", stelt hij in gesprek met het Noorse VG.

Naast Ajax werd ook Bayer Leverkusen nadrukkelijk in verband gebracht met de Noor. Odegaard speelde de afgelopen twee seizoenen al in de Eredivisie, eerst voor sc Heerenveen, daarna voor Vitesse. "Bij een topclub zitten en niet spelen of bijvoorbeeld in Nederland wel spelen… het is het belangrijkst dat je speelt", legt Odegaard zijn eerdere keuzes uit.

Het lijkt er echter op dat Odegaard niet nog een jaar in de Eredivisie wilde spelen. "Je moet op een gegeven moment ook op hoger niveau spelen en er vertrouwen in hebben dat je dat aankan", vervolgt Odegaard. 'Op gevoel' besloot hij uiteindelijk voor Sociedad te kiezen.