Officieel: Cerny verlaat Ajax en tekent meerjarig contract bij FC Utrecht

Officieel: Cerny verlaat Ajax en tekent meerjarig contract bij FC Utrecht

08-07-2019 15:48 Laatste update: 15:58
91

Wat al even in de lucht hing, is werkelijkheid: Vaclav Cerny is speler van FC Utrecht. De Tsjech komt over van Ajax en tekent een contract voor drie seizoenen met de optie op nog een jaar. Dat melden de Domstedelingen via de officiële kanalen.

Cerny sluit per direct aan bij de selectie van John van den Brom. FC Utrecht reisde maandag af naar Harsewinkel, waar de club de komende zeven dagen op trainingskamp is ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

"Václav is een speler met extra kwaliteiten, die onze selectie weer zal versterken", aldus een tevreden directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de website van de Domstedelingen. "De afgelopen periode zijn we intensief bezig geweest met deze transfer, dus het is mooi om te zien dat nu de handtekeningen onder het contract staan. Ondanks meerdere opties, waaronder ook een aantal buitenlandse clubs, kiest Václav voor het plan wat we bij FC Utrecht voor ogen hebben met hem. Dat zegt ook iets over zijn drive en sportieve ambities."

Zuidam omschrijft Cerny als "een technisch vaardige speler met snelheid, die niet alleen een doelpunt kan voorbereiden, maar ook zelf doelpunten kan maken." Cerny speelt sinds 2014 bij Ajax. Tot een echte doorbraak in de hoofdmacht kwam het echter niet. De Tsjech speelde zijn wedstrijden afgelopen seizoen vooral in Jong Ajax.