Cerny met 'gemengde gevoelens' weg bij Ajax: 'Dat is iets wat je echt graag wilt'

Cerny met 'gemengde gevoelens' weg bij Ajax: 'Dat is iets wat je echt graag wilt'

Gepubliceerd: maandag 8 juli 2019 om 16:47ma 08-07-2019 om 16:47

Laatste update: vrijdag 26 juli 2019 om 09:59vr 26-07-2019 om 09:59

Vaclav Cerny verlaat Ajax met 'gemengde gevoelens'. De Tsjech is blij met zijn nieuwe club FC Utrecht, maar baalt dat hij er niet in is geslaagd om in de hoofdstad echt door te breken.

"Ik zit al best wel lang bij de selectie, alleen ik ben nooit écht doorgebroken voor mijn gevoel. Een basisplaats veroveren, dat is iets wat je echt graag wilt", legt Cerny uit voor de camera van Ajax TV. "Op een gegeven moment moet je een keuze maken. Ik ben nu 21 en ik denk dat dit het juiste moment is om ook aan mezelf te denken en proberen ergens anders te vlammen."

Cerny koos uiteindelijk voor FC Utrecht. "Ik wilde het liefst in Nederland blijven. Ik ben hier opgegroeid. Ik zit hier bijna zes jaar en voel me hier thuis", legt hij uit. "Utrecht had al best lang interesse en ik had een hele goede klik met de mensen daar. Het plan is duidelijk. Ze willen iets gaan bereiken en dat lijkt me ook leuk. Voor mij is het een heel goed podium om me weer te gaan ontwikkelen."

Afgelopen seizoen knokte Cerny zich terug van een lange blessure, maar een plekje in het eerste elftal bleek onhaalbaar. "Ik ben op zich wel goed teruggekomen, maar zoals iedereen weet draaide het vorig jaar supergoed bij het eerste elftal. Dan is het gewoon lastig je plekje weer te winnen en te krijgen. Ik moest genoegen nemen met de wedstrijden bij Jong. Ik voel op mijn 21ste dat ik een stapje omhoog moet gaan."

Poll

Wordt Cerny een hit bij Utrecht?

(4646 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws