Mulder: 'Wat ik niet begrijp: waarom nam Stam hem niet mee naar Feyenoord?'

Mulder: 'Wat ik niet begrijp: waarom nam Stam hem niet mee naar Feyenoord?'

08-07-2019 17:12
70

Youri Mulder vindt het opvallend dat Sepp van den Berg niet in het kielzog van trainer Jaap Stam de overstap heeft gemaakt van PEC Zwolle naar Feyenoord. De analist denkt dat de zeventienjarige verdediger zich geen betere leermeester had kunnen wensen.

Het was niet Feyenoord, maar Champions League-winnaar Liverpool die Van den Berg voor een kleine twee miljoen euro oppikte. "Hij is absoluut een groot talent. En hij zal een fijne kerel zijn, een goed karakter hebben, met beide benen op de grond staan en ijverig zijn", zegt Mulder tegen BILD. "Lichamelijk moet hij wel robuuster worden om zich staande te houden in de Premier League."

"Wat ik niet begrijp: Jaap Stam was de coach van Van den Berg in Zwolle vorig seizoen", vervolgt de oud-spits. "Waarom nam hij hem niet mee naar zijn nieuwe club, Feyenoord? Stam was zelf een centrale verdediger van wereldklasse en kan talenten op die positie heel goed inschatten."

Frenkie de Jong
Mulder ziet Frenkie de Jong wel meteen uitgroeien tot een succes bij FC Barcelona. "Hij zal er meteen staan. Qua type speler lijkt hij wel wat op Ivan Rakitic. En dat is een grote naam bij Barça. Ze hebben beiden een geweldig inzicht, oog voor teamgenoten en een fijne techniek. Op zulke spelers rekenen ze bij Barcelona."