Feyenoord rondt derde zomertransfer af: bekende van Stam tekent

Feyenoord rondt derde zomertransfer af: bekende van Stam tekent

Gepubliceerd: maandag 8 juli 2019 om 18:02ma 08-07-2019 om 18:02

Laatste update: maandag 8 juli 2019 om 18:16ma 08-07-2019 om 18:16

Feyenoord heeft zich versterkt met Liam Kelly. De Rotterdammers maken de transfer maandag via de officiële kanalen bekend. De 23-jarige Ier wordt in De Kuip herenigd met trainer Jaap Stam, met wie hij tussen 2016 en 2018 samenwerkte bij Reading.

De middenvelder was onder Stam een vaste waarde bij de Championship-club, maar verdween vervolgens uit beeld. Hij mocht dan ook vertrekken. Hoeveel hij Feyenoord kost, is niet bekendgemaakt. Kelly zet zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen, tot medio 2021. Hij gaat met rugnummer acht spelen.

Kelly, die op meerdere posities op het middenveld uit de voeten kan, speelde in totaal 94 officiële wedstrijden voor Reading. Hij scoorde daarin negen keer en leverde evenveel assists af. "Met de komst van Liam Kelly hebben we meer mogelijkheden op het middenveld", stelt technisch directeur Sjaak Troost. "Het is bovendien mooi dat we de transfer nog aan het begin van deze week af hebben kunnen ronden, zodat hij snel kan aansluiten bij de groep voor het trainingskamp in Oostenrijk."

Ook Stam is in zijn nopjes. "Liam is een technisch verfijnde speler met veel potentie. Iemand die goed past bij de manier waarop wij willen gaan voetballen. Ik ken hem natuurlijk goed. Ik heb fijn met hem samengewerkt en weet wat hij kan. Hier bij Feyenoord wordt hij uiteraard een van de jongens van de groep."

Feyenoord was na het vertrek van Jordy Clasie en Tonny Vilhena gebaat bij versterkingen voor het middenveld. Kelly is na doelman Nick Marsman en vleugelaanvaller Luciano Narsingh de derde aanwinst voor het nieuwe seizoen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws