'Atlético wil Griezmann maximale boete opleggen wegens contractbreuk'

'Atlético wil Griezmann maximale boete opleggen wegens contractbreuk'

Gepubliceerd: maandag 8 juli 2019 om 18:36ma 08-07-2019 om 18:36

Atlético Madrid is een tuchtprocedure begonnen tegen Antoine Griezmann wegens contractbreuk. De aanvaller kwam zondag niet opdagen voor vertrek naar het trainingskamp in Los Angeles. De maximum boete van 200.000 euro hangt hem boven het hoofd.

Dat vertelt een bron rond de Spaanse club aan ESPN. Of Griezmann zich neerlegt bij een straf, is de vraag. Hij zou juridisch niet verplicht zijn om zich al bij de club te melden. Hij heeft namelijk recht op dertig dagen vakantie en speelde op 11 juni zijn laatste officiële duel voor Frankrijk.

Atlético is niet te spreken over de handelswijze van Griezmann én FC Barcelona, dat de 28-jarige Fransman wil inlijven. De transferclausule in het contract van Griezmann is sinds 1 juli gezakt van 200 naar 120 miljoen euro. De Catalanen zouden echter al in maart een persoonlijk akkoord met de speler hebben bereikt. De Madrilenen claimen daardoor recht te hebben op 200 miljoen.

Barcelona probeert juist een regeling te treffen om het bedrag van 120 miljoen over meerdere termijnen te betalen, maar daar wil Atlético niets van weten. Desondanks heeft het er alle schijn van dat Griezmann spoedig de overstap maakt naar Camp Nou. Atlético nam João Félix al over van Benfica voor een totaalbedrag van 126 miljoen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Griezmann een versterking voor Barça?

(9507 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws