Verbazing over transfer Cerny: 'Als Neres vertrekt, weer concurrent minder'

Verbazing over transfer Cerny: 'Als Neres vertrekt, weer concurrent minder'

Gepubliceerd: maandag 8 juli 2019 om 18:55ma 08-07-2019 om 18:55

Ruben Jongkind is enigszins verrast door de overstap van Vaclav Cerny van Ajax naar FC Utrecht. Het voormalig hoofd talentontwikkeling in Amsterdam werkte nauw samen met de Tsjechische vleugelaanvaller.

"Hij was ontegenzeggelijk een toptalent. Hij had een actie, snelheid, was een teamspeler. Ik weet niet precies wat er is gebeurd, maar ik vind het frappant dat hij op zijn zeventiende à achttiende dat hoge niveau haalde en daarna is weggezakt", zegt Jongkind tegen Ajax Showtime. Hij vermoedt dat het schort aan de topsportmentaliteit van Cerny, die op zijn achttiende op zichzelf ging wonen. "Toen is hij minder gaan spelen, minder gaan presteren en geblesseerd geraakt."

Cerny stond liefst veertien maanden aan de kant met een kruisbandblessure. Ondertussen veranderde er veel bij Ajax. Onder meer de selectie kreeg een kwaliteitsimpuls. De inmiddels 21-jarige Tsjech had weinig perspectief meer in Amsterdam en kiest nu dus voor FC Utrecht. "Als FC Utrecht hem perspectief voorschotelt en er een serieuze kans is om basisspeler in de Eredivisie te worden, dan snap ik die keuze, al is het niet helemaal logisch om bij Ajax te vertrekken."

"Zoveel buitenspelers zijn er nou ook weer niet", vervolgt Jongkind. "En vanuit de jeugd komt er volgens mij ook niet zo gek veel aan vanaf de buitenposities. Als David Neres vertrekt, dan heeft hij een concurrent minder en dan had je net zo goed kunnen blijven. Al wilde Ajax misschien wel dat hij vertrok."

Poll

Wordt Cerny een hit bij Utrecht?

(4646 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws