Tadic snapt verbazing niet: 'Ajax één van de beste clubs van Europa'

Tadic snapt verbazing niet: 'Ajax één van de beste clubs van Europa'

08-07-2019 19:21
152

Dusan Tadic is trots op zijn nieuwe en bijzondere overeenkomst met Ajax. De Serviër tekende maandag een contract als speler tot 2023, waarna hij tot 2026 als trainer in de jeugdopleiding van de Amsterdammers aan de slag gaat.

"Dit is een heel mooie dag voor mij en ik hoop ook voor de fans", zegt Tadic tegen Ajax TV. "We hebben een geweldig seizoen gehad, maar ik ben hier al heel gelukkig vanaf het moment dat ik me meldde bij deze speciale club. Ik vind alles hier top. Ik heb een goede band met de fans, de staf, de spelers en iedereen die voor de club werkt."

"Het is geweldig als een club je een dergelijk contract aanbiedt", vervolgt de dertigjarige aanvaller. "Het is voor mij een motivatie om nog meer te laten zien. Het geeft mij ook nog meer verantwoordelijkheid en daar houd ik van." Hij wil niet bevestigen dat hij in 2023 daadwerkelijk stopt als voetballer. "Ik wil na mijn loopbaan graag beginnen als coach. We gaan zien wanneer dat zal zijn, we doen het stap voor stap. Op dit moment voel ik mij nog topfit, dat is het belangrijkste."

Dat Tadic zijn eerste stappen in het trainersvak bij Ajax zet, maakt hem trots. "Ik denk dat er geen betere plaats is om te beginnen dan hier. Ik houd van de filosofie van Ajax en de manier van denken. Dat was voor mij ook de reden om hier te komen voetballen. Ik hoop dat als ik over een paar jaar misschien trainer ben geworden, mijn elftal speelt zoals Ajax dat doet."

Het contractnieuws kwam voor velen als een verrassing, maar zelf ziet Tadic het anders. "De fans hoeven niet verrast te zijn, want Ajax is één van de beste clubs in Europa. Het is fijn om onderdeel uit te maken van dit team. Dus dan is het heel normaal dat je een nieuw contract tekent."