Boos PSG komt met verklaring en kondigt maatregelen aan tegen Neymar

Boos PSG komt met verklaring en kondigt maatregelen aan tegen Neymar

08-07-2019 19:28
120

Neymar heeft zich de woede op de hals gehaald van Paris Saint-Germain. De Braziliaanse ster moest zich maandag melden voor de training, maar hij kwam niet opdagen. De Parijzenaars hekelen de actie van Neymar in een officieel statement.

Het is geen geheim dat Neymar een transfer naar FC Barcelona probeert te forceren. Hij bewandelde in de zomer van 2017 nog de omgekeerde weg, toen de Franse kampioen liefst 222 miljoen euro voor hem betaalde. De 27-jarige aanvaller werd echter nooit helemaal gelukkig in het Parc des Princes en heeft inmiddels een transferverzoek ingediend.

PSG lijkt open te staan voor een vertrek van Neymar, maar wil wel een passende vergoeding ontvangen. Het gebrek aan medewerking lijkt de dribbelaar te storen, waardoor hij nu in staking is gegaan. 'Neymar had op 8 juli moeten aansluiten bij de selectie. Paris Saint-Germain merkt op dat Neymar niet aanwezig was op de afgesproken plaats en tijd. Dit zonder goedkeuring van de club. De club betreurt deze situatie en zal dan ook maatregelen treffen.'

De verklaring van PSG komt ondanks de onvrede bij beide partijen enigszins als een verrassing. Neymar kampt momenteel met een blessure, waardoor Franse media ervan uitgingen dat de Braziliaan toestemming had om zich later te melden in Parijs. Het wordt gezien als duidelijk signaal van Neymar om een vertrek te forceren.

Barcelona zou achter de schermen werken aan een terugkeer van de ster, maar de forse eisen van PSG vormen nog een obstakel. Mogelijk worden enkele spelers in een deal betrokken.